Film i Lövvik den 26 september

Läs mer

Salongsorkestern Kaprifol på musikkafé i Lövvik den 7 september.

I lördags den 7 september gästades Lövviks Föreningshus av Salongsorkestern Kaprifol. Orkestern var för kvällen förstärkt med sopranen Åsa Jönsson och tenoren Mats-Åke Nordlander. Ett 50-tal personer hade slutit upp för att njuta av ett väl sammansatt program med klassisk musik, operett/musikal och jazz-toner.

Påpassligt nog delade Lövviks By- och idrottsförening ut Torsten Näsmans musikstipendium på 11 000 kronor till Kaprifol. Paul Gradin som tog emot stipendiet tackade och sade att pengarna kommer att användas för att skaffa nya noter till orkestern.

I pausen serverades kaffe/te och gott bröd.

Publiken tackade för kvällens föreställning med stående ovationer.

Salongsorkestern bestod av:

Magnus Eriksson-van Weelie, cello/violin; Barbro Fröst, violin; Paul Gradin, violin; Örjan Nilsson, violin; Barbro Dahlkvist, piano; Patrik Grundberg, bas; Annika Wångby Stattin, violin och för kvällen även Åsa Jönsson och Mats-Åke Nordlander

Trevlig höstfest i Lövvik

På fredagseftermiddagen öppnade sig himmelen och en ordentlig störtskur drog in över Lövvik. Det såg hotande ut för kvällens fest. Men vid 18-tiden sprack himlen upp och det blev en fantastiskt vacker kväll. Ett 75-tal personer kom sedan till Höstfesten i Lövvik. – där också Lövviksbrons 20-årsjubileum firades.

Kvällen inleddes med en tipsrunda med tema Lövviksbron. Det var ganska knepiga frågor som byggde på Tore Ramströms kompendium om Lövviksbrons tillkomst. Carina Ahlenius och Nicke Norberg hade flest rätta svar – 10 av 12 och fick delat 1:a pris. Sedan var det dags att bänka sig vid borden för att äta en trerätters meny som lagats av KAMOKE AB, dvs Karin Saltin; Monica Lindquist, Kerstin Lif och Ann-Britt Wallin. Deras respektive stod för servering och fanns till hands för olika arbetsuppgifter. Menyn bestod av västerbottenspaj med tångkaviar, höstgryta med potatis och sallad, dajmglass till efterrätt. Under kvällens gång sjöngs Ledins sång ”I sjöbodarnas vik” som han diktade till Invigningsfesten för Lövviksbron 1999.

En helt nydiktad sång av Bengt ”Bengan” Samuelsson ” Ode till en bro” sjöngs också – en formidabel succé. Bengan hade fångat Lövviksbornas kamp genom åren för att det skulle byggas en bro över Svartnorasundet och i visan nämns eldsjälen Evert Norberg som den främste kämpen. Sången innehåller också historiken med färjan och många andra Lövvikskaraktärer nämns också t.ex. Kalle Vestin.

Resten av kvällen leddes med bravur av Clas Norberg och Erik Eurenius. Erik berättade att det kändes som en revansch att få spela på 20-årsjubiléet eftersom deras planerade spelning på själva invigningen 1999 blev inställd p g a regn. De spelade och sjöng av hjärtans lust och många låtar lockade också stora delar av publiken att sjunga med. De hade även ett populärt inslag med Musikquizz. Deltagarna delades in i lag om fyra och det vinnande laget bestod av Leif Norberg,  Dolores Molander, Robert och Karin Strömberg.

Till lotteriet hade fina priser skänkts av Hotell höga kusten, Dackes, Pia Eriksson och BIF:S egna t-shirts.Positivt var också att flertalet deltagare stannade på festen ända till slutet och gick hem samtidigt med musikanterna.

Reportage av:  Monica LindquistUpprop: Kom med o sponsra renovering av våra hus!

Hembygdsgård, spannmålsmagasin och bagarstuga.

Vi, Nora hembygdsförening, har beviljats 90 %, högst 1,2 miljoner som projektstöd för stöd till upprustning av hembygdsgårdens kulturhistoriska byggnader, inom landsbygdsprogrammet. Det finansieras delvis av pengar från Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling. Nu har renoveringen av Hembygdsgården påbörjats av byggfirman Nyhlen&Näsholm AB

Vi måste dock bidra med MINST 120 000 kr själva för att erhålla hela stödet.

För att klara det behöver vi hjälp från ER, medlemmar och sponsorer!

Renoveringsprogrammet innefattar: upprustning av tak,  murstockar, genomgång och målning av fasader, fönster, dörrar, ny förstukvist och handikappramp m.m.

Renoveringen och alla givare kommer att redovisas på Hembygdsgården. Guld-, Silver- och Bronssponsorer, de som skänker över 25 000,  15 000 eller 5 000 kronor kommer vi presentera på en ”sponsortavla” vid Hembygdsgården. Guldgivarna kommer också erbjudas möjlighet till speciella aktiviteter anordnade av Hembygdsföreningen och deras logotyp publiceras på hemsida (under uppbyggnad) och Facebooksida med länk till företagets hemsida.

Det här är en möjlighet och en utmaning för vår bygd! Vi kan, tillsammans, för lång tid säkra Hembygdsföreningens arbete med vår dåtid, nutid och framtid! Ditt bidrag behövs!

Bankgiro 5821-5575 eller swish 1236807259 ange ditt namn/företag -sponsring Nora Hbf.

Ytterligare information Per-Åke Nordquist 070 592 59 40

Stugsista!

Tänd en marshall eller en eld vid stranden för att fira Stugsista på lördag 24/8!

Stugsista är en tradition när sommarsäsongen tagit slut och  skolorna börjar. Inträffar varje år den sista hela helgen i augusti. Trevligt för dig och grannarna när fjärdar och vikar lyser upp i mörkret. 

Tändning mellan kl. 20-21.

Bokbussen i höst

Här finns nu höstens tidtabeller för bokbussen!

Utviks Bygdegårdsförening’s surströmmingsfest

Lördag den 24 augusti kl 18.00 i Utviks Bygdegård ( g:a skolan).

Surströmming med tillbehör, medtag egen dryck.

Ta gärna med en vinst till vårt lotteri och gärna en rolig historia!

Anmälan till Linda, 070-353 60 09 senast den 22 augusti

Loppis – halva priset!

Sista helgen för loppis i Salteå 10-11/8 10-17. Halva priset på allt!

15 km norr om Högakustenbron i Noraström, Kramfors kommun. Skyltat 4 km från Gallsäter och 4 km från Nora kyrka.