Nora hembygdsförening

Nora hembygdsförening har till uppgift att:

– väcka och stärka hembygdskänslan.
– vårda och skydda hembygdens natur och minnen.

Därför har vi samlat inventarier, föremål och foton i vår vackra hembygdsgård i Gräta. Där finns den stora mangårdsbyggnaden, en bagarstuga samt ett spannmålsmagasin, fint nyrenoverade 2018-2021.

no2

I skogsbrynet ovanför Salom ligger ett välbevarat Båtsmanstorp.

Sommarprogrammet inleds vanligen med Midsommaraftonen med resning och dans kring den lövade stången. Sedan följer Noradagarna i Gräta.

Våra medlemmar brukar leda vandringar till natursköna och historiskt intressanta platser, de s k tisdagsvandringarna. Se kalendern för mer information.

Vi samarbetar också med andra föreningar, företag  och institutioner för att anordna verksamheter som främjar vårt uppdrag.

Renoveringsprojekt 2018-2021

Föreningen har sökt och beviljats EU-medel för att rusta upp alla våra byggnader, främst lägga nya plåttak samt renovera fasader mm. För att erhålla bidrag skulle vi själva bekosta 10% av totalen, vilket innebar i runda slängar 130.000kr, vilket vi lyckats få välvilliga sponsorer att bidra med, såväl företag som privata personer i bygden, vilket vi ödmjukt tackar så mycket för.

STORT TACK till alla våra sponsorer!

Bagarstugan …

… kan du hyra för att baka själv. Det kostar 250 kr/dag inkl ved och 150 kr/dag med egen ved. Kontakta Birgitta Edholm, Torrom  (Honungscafe’t)  070-6584407 birgitta.edholm(at)norahonung.se  (byt ut (at) mot @ om du mailar)  swish 1236807259 , ange ”Bakning”

Verksamhetsberättelser

Medlemskap

Stöd Nora Hembygdsförening genom att sätta in årsavgiften på bg 5821–5575 eller swisha till 123 6807259, märk ”Medlem”. Glöm ej ange namn och adress.

Årsavgiften är  150 kr/medlem. Nya medlemmar hälsas HJÄRTLIGT VÄLKOMNA!

Även större penga-gåvor emottages tacksamt. Vid begravnings- eller minnesgåvor kontakta Kerstin Persson.

Kontakt

Styrelsen 2020-22:

Ordförande     Per-Åke Nordquist  070-5925940
Kassör              Kerstin Persson
Sekreterare     Monica Lindquist

Vi finns på FaceBook samt på Sv. Hembygdsförbundets sidor, https://www.facebook.com/norahembygdsforening/ och https://www.hembygd.se/nora/

%d bloggare gillar detta: