Norafjärden runt

Åk bil, motorcykel, rullskidor eller cykla den sevärda slingan på 3,5 mil runt Norafjärden.

noraslingan

Starta vid Träffpunkten i Torrom, titta in i Nora kyrka eller gör ett besök i Honungscafeét. Fortsätt genom det böljande landskapet genom byarna Frök, Lidebro och Östanö. Kanske ett besök vid Östanö skafferi och rabarbercafé? Ta en paus vid rastplatsen med utsikt över Ramstafjärden eller ta en avstickare till Berghamns fiskeläge med ett av Sveriges största fiskarkapell. Fotsätt mot Hårsangs havsbad och camping för ett svalkande dopp eller ta en promenad till fäbodarna i Fjärdbotten längst in i Norafjärden och känn de historiska vingslagen.

Längs Noraslingan tar ni er vidare till Lövvik, vackert beläget mellan Norafjärden och havet där Ångermanälven mynnar.  Här har Tomas Ledin sina rötter och här kan du också övernatta på Lövviks B&B. Fortsätt över Svartnorabron mot Nyadal. Kanske kan vi locka med en övernattning på något av de anrika hotellen, Björkudden och Hotell Höga Kusten. På väg tillbaka mot Torrom passerar du Nordviks Naturbruksgymnasium och trädgårdar .

Längs hela Noraslingan finns många möjligheter till vandring och vackra utsiktsplatser, bl.a. efter Höga kustenleden och Erik Daniels-leden.

Årligen i mitten av juli arrangeras motionsloppet ”Norafjärden runt” med diverse kringarrangemang.

%d bloggare gillar detta: