Valborgsfirandet i Östanö

Ja det är våren, jag det är våren som har kommit igen….

Fast är det riktigt sant? Värmen som man önskar för att kunna känna igen våren har inte visat sig ännu i år och inte alls i kväll, Valborgsmässoafton i Östanö 2017.

Men den rejäla brasan värmde gott. Röken spred sig över hela nejden av den flera meter höga brasan. Hans Öhman passade lopporna som spred sig i gräset.

Snustorrt i markerna är det i år. Lätt hänt att en gräsbrand får fart. Underbar stämning är det i alla fall i afton i Östanö.

IMG_1891

Blåsipporna kämpar redan i sluttningarna kring Gavik, jag såg dem i dag. Stannade upp njöt och gladdes. Blåsippor ger hopp trots den kyliga vårmånaden som just blev utsjasad av det trettiotalet personer som mötte upp vid brasan i Östanö för att fira in våren. Med gott humör och allsånger i olika tonarter valde Valborg att ge upp.

Kalas blev det på Östanö gamla skola. Här fanns värmen. En fantastiskt underhållning av bygdens lokala musiker, Frida Selander som vunnit bygdens innevånare totalt med sitt framträdande.

Hennes egenskrivna låtar med kärleksbudskap till såväl naturen som till livet tillsammans med den man älskar väckte lust att leva. Publiken satt hänförda inför den magiska stämning som Frida skapade genom sina stämningshöjande berättelser och nyskapande musikprogram. Superbra!

Några av Fridas nyskrivna låtar som vi alla fick lyssna till: ”Salom” och ”Over the rainbow”, som Frida magnifikt framförde a cappella till farmors speldosa. De drog kvällens längsta applåder. Underbar finstämd altstämma du har Frida! Lyssna mer på Frida här …

Tack Frida och tack alla i Östbygdens byaförening som ordnat kvällen med både brasa och hembakat fika samt inbjudit till denna magiska kväll i musikens och kärlekens tecken.

Jag som fick glädjen att delta och berätta

Kristina E Sundbaum

Bilder: Per-Åke Nordqvist och Kristina E Sumdbaum.

 

 

 

 

 

En tanke på “Valborgsfirandet i Östanö”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: