Ett nationaldagsfirande utöver det vanliga!

Bilköerna ringlade långa till Nordvik idag, där man inte bara firade nationaldagen utan även firade 150 år!

Årets öppet hus firades därför lite extra med marknad, föreläsningar och en mängd aktiviteter. Besökare strömmade till området under hela dagen och Norabygdens IK hade fullt upp med att hålla ordning på den strida strömmen av bilar till parkeringen.

IMG_20180606_121421085
Besökarna kommer i en strid ström. Foto: Anna Palmbo Bergman.

Ett 40-tal utställare och hantverkare var på plats och sålde allt från kolbullar, rullrån och olika matdelikatesser till gräsklippare, grillar och fina hantverk. Nordvik trädgårdar hade som vanligt försäljning av sommarplant, och åtgången på dessa var stor.

IMG_20180606_131437661
Marknad på Nordvik. Foto: Anna Palmbo Bergman.

 

I matväg fanns det mycket att välja på. Restaurangen serverade grillbuffé och det fanns även hamburgare och laxmackor. Köttet kom förstås från Nordviks egna djur. Två lotterier anordnades och vinsterna var de Webergrillar som användes vid grillningen av buffén.

Gruppen Nice & Ruff stod för underhållning och musikquiz och det fanns aktiviteter som kosafari, ridning och de populära guidningarna av smådjuren. Veterinären Conny fanns på plats och hade föreläsningar om ”Sommarens faror”. Det fanns också möjlighet för genomgång av sin hunds allmänhälsa och vaccinering.

IMG_20180606_135136633
Reptilrummet var ett populärt besöksmål. Foto: Anna Palmbo Bergman.
IMG_20180606_144344602
Tramptraktorerna var nog barnens favoriter. Foto: Anna Palmbo Bergman.

Vi tackar för en härlig marknadsdag på Nordvik! Tyvärr upphör butik och café vid Nordvik Trädgårdar nu i mitten av juni. Men trädgården och utbildningarna är i full gång som vanligt, och vi besökare kan se fram emot fortsatta jul- och sommarmarknader!

/Anna Palmbo Bergman

En tanke på “Ett nationaldagsfirande utöver det vanliga!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: