På äventyr i Östanö

I strålande solsken har de just avslutat frukosten och står i startgroparna för dagens aktiviteter. Men först blir det gruppfoto, ledaren Ann Isaksson står redo med kameran!

Gruppfoto
Ungdomar och ledare på Äventyrsdagar i Östanö. Foto: Ann Isaksson.

Under helgen 29/6 – 1/7 har det varit Äventyrsläger i Östanö. Från fredag kväll till söndag eftermiddag har det varit fullt med aktiviteter. Totalt 14 barn i åldrarna 10-15 år och nästan lika många ledare har samsats runt Östanö skola och dess omgivningar. De har levt ett riktigt lägerliv då de lagat all mat utomhus och sovit i tält tillsammans.

Tältliv
Tältliv. Foto: Ann Isaksson.

Det har varit fiske och bad i sjön Skiringen, sjukamp, stationer, god mat… Det är mycket gruppaktiviteter, för det handlar mycket om samarbete och att ha kul tillsammans.

Skiringen
Med båt på Skiringen. Foto: Ann Isaksson.

”Fiske är roligast” tycker Melker och berättar han har fått 3 öringar. Den fisk de har fångat får de ta hem och bjuda sina föräldrarna på.

Fiskar
Fisket är populärt hos de flesta. Foto: Ann Isaksson.

Äventyrslägret för ungdomar har pågått ända sedan 2007. De första 2 åren höll man till i Lövvik, men sedan 2009 har man varit i Östanö. De har behållit samma helg under årens lopp, då vädret för det mesta har visat sig från sin bästa sida just då. Ledaren Mats Viberg säger att han bara kommer ihåg 2 dagar med regn sedan 2008… Så det verkar onekligen som en väl vald helg.

I år har de också sökt fondpengar och tilldeladats 50 000 kr. ”Det är jätteroligt!” säger Ann Isaksson. ”Vi har investerat i två stora tält (tidigare har vi lånat av hemvärnet), en muurikka och andra bra-att-ha-grejer”.

Det låter som bra investeringar för kommande år av lägeräventyr!

Nu är det slutpratat, för nu väntar en fullspäckad förmiddag med pilbåge, prickskytte och fiske. ”Prickskyttet ska bli kul” säger Sixten som har varit med förr. Men först serveras visst lite melon innan de ska iväg!

Pilbåge
Dags att prova pilbågen. Foto: Ann Isaksson.

Vid pennan

/Anna Palmbo Bergman

 

 

 

En tanke på “På äventyr i Östanö”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: