Succé igen för Musikkafé i Östanö

Den 8 februari fylldes Östanö gamla skola åter till brädden med musiktörstande publik. Det var dags för årets musikkafé, en årlig tradition sedan ca 16 år tillbaka (har fått lite osäker information kring antal år). Östbygdens spelmän inledde musikkvällen som brukligt med sin härliga folkmusik. Östbygdens spelmän består av Titti, Jörgen och Erik Eurenius, Ingrid Nordlander och Mats Hållander.

Fikadags därefter med gofika och mingel, stämningen var hög.

Catharina Hultman Eurenius och Klas Norberg i serveringstagen

När publiken åter var på plats var det dags för nästa musikunderhållning, i år med Norakapellet. Årets Norakapell (medlemmar kan variera lite) består av Klas och Sanna Norberg, Erik Eurenius, Catharina Hultman Eurenius, Jon Hultman och gästmusikant Per-Åke Stockberg .  Sedan flera år har musiken haft olika teman, årets tema var Svensktoppsmusik.  Vi fick genom Sannas och Catharinas skönsång höra både gamla och nya svensktoppsgodingar. Klas framförde på ett roligt och uppskattas vis en låt man kanske helst glömmer (Symfoni med Loa Falkman).

NorakapelletVarje musikkafé avslutas med samspel/jam där båda banden spelar tillsamman, en folkmusiklåt och en ”modern”. Kvällen avslutades med stående ovationer i den varma och syrefria lokalen.

Arrangör för musikkafe är Norabygdens musik-och underhållning som består av Erik Eureniue, Klas Norberg och Jesper Norberg (som inte deltar i år).

Ni som missade detta får en ny chans februari 2020 då det åter är musikkafé i Östanö gamla skola.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: