Reportage: En klättringsresa till Storön

Bouldering är en form av klättring. Ordet bouldering översatt till svenska betyder klippblock. Bouldering sker alltså oftast på klippblock, att ta sig upp på toppen helt enkelt. Vi hade genom rykten och bloggar på internet fått nys om att det fanns en hel del potential vad gäller just bouldering på Storön utanför Härnösand.

I och med pandemin som just nu råder i världen så var vi tvungna att avboka en resa vi hade planerat länge till Sydafrika för att klättra i ett av världens mest eftertraktade områden: Rocklands. Det fick istället bli en resa norrut med start i Stockholm där vi hade som mål att upptäcka nya ställen och helt enkelt klättra upp på så många klippblock och bergväggar vi kunde hitta. Vi hade genom rykten och bloggar på internet fått nys om att det fanns en hel del potential vad gäller just bouldering på Storön utanför Härnösand. Efter en del research så fick jag kontakt med Lennart Ramström som kunde hjälpa oss över till denna mystiska ö. Med mat för att klara oss en vecka och den säkerhetsutrustning som krävs gav vi oss iväg med Lennarts båt ”Emma” från Berghamn.

Storön visade sig vara en magisk plats med en unik natur och oändligt med möjligheter för klättringen. Under 4 dagar var Storön vårt helt egna hem där vi klättrade, vandrade och njöt av naturen. Detta blev trots allt minst lika bra som om ifall vi hade rest till andra sidan världen!

Bilderna visar både den coola miljön, den unika klättringen och hur glada vi alla var att ha turen att få upptäcka Storön.

/Erik Örtenholm med vänner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.