Information från Leader Höga kusten

Kristina E. Sundbaum och Tommy Bergquist, representanter för Norabygden i Landsbygdsrådet, delar med sig av månadens nyhetsbrev från Leader Höga kusten.

Hej våren – äntligen är du här!

Innan ni kanske tar långhelg och njuter av våren så ville vi uppdatera er lite om vad som händer hos oss framöver samt vad som händer i några utav våra projekt. 

Leaderlunchen – vad gör vi med pengarna

Vi kommer att starta upp något vi kalla för ”Leaderlunchen – Vad gör vi med pengarna?” Syftet med dessa månadsluncher, som hålls online, är att informera om de projekt vi har och har haft samt inspirera fler till att kanske dra igång egna projekt. Vi bjuder in våra projektägare som kommer och berättar om deras projektresa. Först ut är Sofie Holmgren som bland annat drivit projektet ”Hållbar turism i Nätradalen” och Sara Taube Mkelle som driver ”Konst-och kulturdestinationer i Höga Kusten”. 

Så välkommen att hänga med oss en stund den 25 maj kl 11.30-12.15.

Läs mer och anmäl dig här.

Söka stöd hos Leader – hur funkar det?

Den 1 juni har vi styrelsemöte, där vi lämnar feedback om inkomna intresseanmälningar och fattar beslut om inkomna projektansökningar som kommit in senast 15 maj. Men hann ni inte med denna omgång eller är nyfiken på att veta mer om hur det går till att söka stöd hos oss så kommer vi ha en infoträff den 31 maj kl 12.00-13.00. Vi berättar om hur processen går till, från idé till beslut, vad man kan och inte kan söka stöd för och hur vi arbetar med coaching och stöttning för att hjälpa er att genomföra er idé. Välkommen!

Läs mer och anmäl dig här.

Projektuppdateringar

Friluftsteater i Lövvik

Felicia var i Lövvik i tisdags då första spadtaget togs där en ny friluftsteater ska byggas – kul! Planen är att det ska stå en helt ny friluftsteater intill Lövviks föreningshus nästa år, närmare bestämt den 1 juli. Projektet drogs igång på initiativ av by- och idrottsföreningen i Lövvik och finansieras tillsammans med Region Västernorrland, Kramfors kommun och Leader Höga kusten.

Läs mer hos Kramfors kommun.

Bo Leva Verka

Är vårt egna LAG-ägda projekt som avslutades nu i vår, med syfte att skapa samverkan och aktiviteter kring hur vi som område i högre grad kan bli en attraktiv plats för fler att bo, leva och verka i. När projektet avslutats har det resulterat i: Nio lokala initiativ för att öka områdets attraktivitet samt möjlighet att bo leva och verka i, bland annat: Boendeinventering, utveckling av cowork på fyra platser och genomförande av Nature’s Calling. Projektet har även stärkt och samverkan mellan Höga Kustens fyra kommuner som nu gemensamt jobbar vidare med talangattraktion och inflyttning under gemensamt varumärke Jobba och lev. Nätverket Cowork Höga Kusten startades och samlar cowork i Höga Kustens landsbygder. Ett nytt företag skapades och tre företag utvecklade nya verksamhetsgrenar kopplat till cowork och talangattraktion. Och två heltidsanställningar utvecklades, som ska fortsätta arbeta med bo-leva-verka-frågorna på Höga Kusten-nivå.

Läs mer på vår webbplats.
Ha en fin vecka önskar Jenny, Felicia, Carina och Olivia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: