Intresse att sköta återvinningsstationen i Torrom?

Den 15 juni är det landsbygdsråd och vid detta deltar Annamaria Berglund som är enhetschef avfall och återvinning vid Tekniska avdelningen, Kramfors kommun. Hon har en fråga till Landsbygdsrådet (se nedan), om det finns någon i vår bygd som skulle vara intresserad av att sköta återvinningsstationen i Torrom. Så vi skickar frågan vidare. Kontakta oss om någon är intresserad!

Tommy Bergquist och Kristina E. Sundbaum, representanter för Norabygden i Landsbygdsrådet.

Hej. Kramfors kommun kommer att få ansvar för de 17 st återvinningsstationerna from 1 januari 2024. Totalt är det 17 st stationer i Kramfors för insamling av förpackningar (papper, plast, metall, ofärgat glas, färgat glas) och tidningspapper. Min fråga till er i Landsbygdsrådet är om ni tror att föreningar runt om i kommunen skulle vara intresserade av att ta på sig uppdraget med att se till att det är rent runt återvinningsstationerna (idag städas det 2-3 ggr per vecka) och även frakta bort det som felaktigt ställs vid återvinningsstationerna (tex hushållsavfall och ibland möbler). I uppdraget skulle även sandning och skottning mellan containrarna ingå. Ytorna framför containrarna skulle innefattas av kommunens ordinarie snöröjning. Ersättningen skulle bli ca 25 000 – 30 000 kr/år och station. Mitt förslag är att lägga ut en e-tjänst där intresserade föreningar kan anmäla intresse för att anta uppdraget och teckna avtal. Vad anser ni om förslaget? Hälsningar Annamaria Berglund

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: