Fina jaktveckor i Östbygden

Båda jaktlagen har snart avverkat sin jakt. Det återstår några kalvar av tilldelningen, så nu till allhelgonahelgen blir det kalvjakt i Östanö/Allsta/Frök. Alltså, mindre lämpligt att gå ut i svampskogen eller kanske leta efter tranbären på myren.

Under septemberveckan hade vi fantastiskt fint väder. Tre vuxna djur fälldes samt två kalvar. Lite dramatik var det när Micke Norberg hade skjutit två stora djur därav en riktig bamsing till tjur uppe mellan Lillhörsångsberget och Jonnils berget.

algpulka
Älgpulkan – vilken supersmart uppfinning

Ni kan se på fotot hur älgpulkan flög nerför en ”bana” som vi var tvungna att bygga. Det är sån`t man minns.. De två vuxna som återstod av årets tilldelning (5 vuxna och 5 kalvar) fälldes sedan under helgjakten den 15-16 oktober.

Lördagen den 15 oktober startade så Ramsta/Grönsvik/Berghamn jaktlag sin vecka. Mycket älg ”jagades” fram i dreven, som bitvis hade sin egen dramatik. Inte mindre än tre jägare gick med blåtiror under veckan. Trevlig samvaro som alltid  med både gemensam grillning i Grönsvik,  wokafton i Berghamn och avslutande brakfest på Östanö Skola. Inte mindre än 9 älgar fanns att stycka under fredagen. Många trevliga ”besök” i pauserna av två generationers jägare. Återväxten verkar god.

20161019_155133
Återväxten av jägare verkar mycket god

Grönsvik leder ligan med många småttingar. Y Jonsson har fyra barnbarn, Ramströms i Ramsta deltog med inte mindre än fyra generationer som besökte oss emellanåt. Pelle Ekengrens show vid utdelning av antiskak-handskarna satte som vanligt lite extra guldkant på festen.

20161020_140559
Magiskt ljus över våra vackra jaktmarker

Margaretha Öhman

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: