Framtidsmöte i Östanö skola

Ska vi ha en hemsida? Kan vi utveckla företagsidéer och kan vi tillsammans skapa goda förutsättningar för näringslivet, föreningslivet – ja för själva livet i Norabygden?

Minnesanteckningar från vårt möte där 20 energirika och konstruktiva deltagare bidrog till ett gott samtal om framtid, hemsida, företagsidéer mm. Tack Östbygdens byförening för inbjudan, lokal och fika.

Hemsidan Viktigt att vi har en uppdaterad hemsida. Komplettera med info om lediga föreningslokaler, skoterleder, översättning till andra språk (fixat redan så nu kan du läsa norabygden.com på kinesiska också) mm

Vi har 46 följare, sidorna har visats mer än 5 000 gånger och besökts av många från andra länder (91 från USA och många från Holland)

Se till att du också är följare så att du får aktuell information via mail. Klicka på knappen ”Följ” längst ner på sidan.

Nora-korrar Vi kör en studiecirkel till våren där nora-korrarna får lära sig skriva på vår hemsida och att göra en egen sida för t ex den egna föreningen eller egna företaget. Även kommunikation (den journalistiska metoden) och marknadsföring ingår. Vi ska försöka få hjälp av studiefrämjandet och något ”kommunikationsproffs”
Microbryggeri Klart att vi ska starta ett!
Skolan Skolan ska öppnas igen. Det är den absolut viktigaste frågan för vår bygd! Kommer kommunen att göra det? Ska vi starta friskola? Vi behöver informera folk i bygden om vad som pågår i denna fråga.
Social service Social service och hemservice – ett sådant företag borde vi starta också!
Produktions-kök Skolan i första hand, men kanske kan dagis flytta in i skolan om den startar och då kan produktionsköket byggas upp i nuvarande förskolan. En god tanke …
Vår historia … är viktig och det finns mycket kunnande att sprida. Hembygdsföreningen har massor, Annelie har ett manus mm mm. Vi bör samla ihop detta vetande och publicera.
Ålderdoms-hemmet Vad händer med det? Ska vi bygga eget äldreboende?

En tanke på “Framtidsmöte i Östanö skola”

  1. En intressant kväll där vi av Ulf Lindberg fick en genomgång av bra, och lovande hemsida för Norabygden, Jag tror också det är viktigt att den yngre generationen som vuxit upp med internet kommer med åsikter och ideér, de kan ha ett tänk vi andra inte har. För att hemsidan ska bli levande är det, som sas på mötet, viktigt att vi hjälps åt att få in vad som händer, olika evenemang mm.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: