Ska vi ta ledartröjan?

Vi har en unik möjlighet att starta vår resa mot en fossilfri socken. Skogsråvaran och våra naturvärden kan bli en oslagbart attraktiv kombination som lockar till boende och besök. Med våra skogar, modern energiteknik som skapar både värme och el, och vår redan relativt rena luft skapar vi en livsbejakande klimatsmart framtid.

Se ett kraftfullt inlägg om skogens betydelse:

När vi sedan kombinerar detta med smarta energilösningar. där vi tar vara på både värme och el ur vår skogsråvara, så kan vi skapa något fantastiskt. Se här hur forskaren Per Frankelius beskriver energilösningen för en hästgård. Vi kan tillämpa detta på Nordvik, i köttproduktion, för växthus mm.

hastgard

Verkningsgraden (när vi tar vara på både el och värme) lär bli nära 90%!

Vi kanske till och med kan bygga mobila ECOkojor, med en liten bio-panna och en ångmaskin, som blir helt fossilfria? Bra för övernattning längs våra vandringsleder och för att hyra på våra smultronställen (Hårsang, Berghamn, Gavik m fl)

Du som är intresserad av en informations- och diskussionskväll kring detta under våren – anmäl ditt intresse här:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: