Ingen öppning av skolan i sikte!

Det blir ingen skolverksamhet i Torromskolan inom överskådlig tid. Det tydliga budskapet gav kommunledningen vid en uppvaktning i onsdags. Tydligt – men för oss Norabygdare är det naturligtvis ett tråkigt besked.

Petra Ödling lämnade över alla de namnunderskrifter (840) för skolans öppnande som visar att den är viktig för oss, för vår bygd och för våra utvecklingsmöjligheter.

namnunderskrifter
Petra och kommunalrådet Jan Sahlén

Kramfors Kommun kommer att satsa på de skolorter som nu etablerats. Stärka organisationerna så att verksamheterna blir bra för såväl elever som pedagoger. Successivt renovera och förbättra lokalerna. Allt enligt Tomas Näsholm, BKU-nämndens ordförande.

Ett återöppnande av Torromskolan ingår inte i planerna och kommer inte att få stöd varken av politiker eller tjänstemän. Ett försök att öppna friskola i Torromskolan kommer inte heller att stödjas.

Viss utrustning i Torromskolan återställs och vattenfrågan ska lösas!

Verksamheten vid asylboendet förlängs och det är nu dags att se till att vattenfrågan i Torrom löses. Idag transporteras vatten med tankbil till området. Dyrt och långsiktigt ohållbart. Man undersöker nu möjligheterna att dra en vattenledning från Skog eller att borra efter vatten i närheten av Träffpunkten säger Staffan Östman, Chef för Kommunens Samhällsavdelning.

Inför invigningen av Träffpunkten den 8 april kommer bord och stolar att vara återställda.

”Framtid Nora” fick ett positivt mottagande

Vårt projekt för att stärka näringsliv och utvecklingsmöjligheter i bygden passar väl in i kommunens tankar kring fungerande kärnorter. Vi får idag praktiskt stöd av Anders Bosenius (näringslivsutvecklare) i vårt arbete. Dessutom kommer vårt arbete att stödja förverkligandet av den vision för kommunens utveckling som lagts fast. (länk http://kramfors.se/kommun–demokrati/styrning-och-ledning/vision-2031.html). Effektmålen är positiva och tydliga, och vi ska se till att bidra till att dom förverkligas – åtminstone i vår del av kommunen.

En presentation av vårt projekt finns här. https://norabygden.com/noraprojektet/ och här https://prezi.com/5-ip39dbn9al/var-framtid/

Dags för oss att börja fundera över vår fina skolbyggnads framtid?

Det verkar alltså vara fritt fram för goda idéer. Ska vi fylla skolbyggnaden med nytt liv och positiva verksamheter? Ska vi verka för att den rivs? Att se den förfalla känns inte bra. Skriv gärna en kommentar (se nedan) och dela med dig av dina tankar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: