VÄLBESÖKT MIDSOMMARFIRANDE PÅ NORA HEMBYGDSGÅRD

På Nora Hembygdsgård firades som vanligt midsommaraftonen traditionsenligt.

Vädrets makter var med oss även denna gång, SMHI mfl hade hotat med rikliga regnskurar, men vi klarade oss, var faktiskt så att tittade solen fram då å då bland molnen.

Som brukligt är underhöll Åke & Karin med sång och musik, en verkligt entusiastisk o trevlig  duo som fick de allra flesta att delta i firandet med liv & lust.

Dans_KringStången_1 Axel Nordlöf, Folkja , m fl basade och hade sett till att stången ‘majades, dvs lövades tidigare, men att  pryda med blommor visade sig i år vara svårare, då det varma maj fått de flesta blommor att tidigt blomma ut. Men tillsammans med gästerna, unga och gamla restes så småningom stången och dansen runt den anträddes med liv o lust, framförallt av barnen som nog inte kan tänka sig en midsommar utan ‘Små grodorna’ och de andra välkända sångerna.

GoFika

Under och efter dansen serverades gott kaffe med hembakat bröd, den eminenta kaffekommite’n hade verkligen bullat upp med ’gofika’ ( Stort TACK till dem!) , barnen kunde prova lyckan i en fiskdamm, samt fru Fortuna provades av alla de som köpte lotter.

Trots det något ostadiga vädret kom ändå närmare 200 personer och besökte hembygdsgården, så dagen får framförallt med tanke på vädret anses väldigt lyckad.

Foto & text: Per-Åke Nordquist 2018-06-25

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: