NU ska här repareras Hembygdsbyggnader!


’ÄNTLIGEN’ kan vi utropa – efter lång, lång väntan har nu Jordbruksverkets strukturfond, via Länsstyrelsen beviljat Nora Hembygdsförening bidrag till upprustning av våra fyra hus

Tidens tand far ju hårt fram med våra byggnader – främst taken, som nu har takspån, behöver bytas ut, dörrar, fönster, fasad mm ses över, lagas o målas.

Vi har beviljats c:a 1,2 miljonerkronor. Arbetena kommer troligen komma igång denna sommar, därav blir det högst begränsad verksamhet vid våra gårdar denna sommar, då de kommer att vara arbetsplatser, avstängd för allmänhet – olycksrisk!

MEN det finns ett stort MEN- detta bygger på att vi själva finansierar 10% av hela bygget med egna medel, ej eget jobb, utan i reda pengar! Dvs cirka 120.000kr måste vi få fram.

Men det borde väl gå? Detta är ju en JÄTTECHANS för vår förening, våra byggnader och hela bygden  som vi helt enkelt inte får försitta!

Så nu hoppas vi i styrelsen, att våra medlemmar, nästan 200 st, kan vara med på resan och medfinansiera detta – OM varje medlem skänker i snitt en 500-ing, är vi nästan i hamn. Vi ska också uppvakta företag att sponsra arbetet. Lyckas vi gemensamt med detta, så har vi sen gårdar i toppskick i årtionden framåt!

Vi återkommer framöver med detaljer om sponsring mm – har DU ideer, tips eller frågor, kontakta gärna oss i Hembygdsföreningens  styrelse!

Nora Hbf’s styrelse genom Per-Åke Nordquist.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: