Noradagarna 40 år firades

Större delen av Noraflickorna återuppstod för en dag

För en dag återuppstod Noraflickorna, som ju egentligen är en ’vilande’ grupp sedan många år – men att döma av skönsjungandet så har de nog aldrig riktigt lagt ner. Flertalet medlemmar är ju fortfarande aktiv i olika körer och liknande. I söndags, 28/7 då Noradagen firades, hade de åter samlats, detta då det just i år är 40 år sedan de allra första Noradagarna firades. Det startade i april 1979 som ett samverkansprojekt mellan bygdens föreningar, lett av Lillemor (Sundholm) Klockare och Margareta Norberg, då boendes i Utvik resp. Ry, Nora. De fick då, 1979, till en hel massa aktiviteter under en hel helg, från fredag till söndag, med Öppet hus på Hembygdsgården i Gräta, revyn ’Burkmat’ på Strömsborg, dans i Lövviks föreningshus,  NBV-orkestern spelade o deltog i gudstjänst , friskvårdsträning,  utställning om målaren i Klockestrand, vandring  mm mm.

Imponerande vad några eldsjälar kan få fart på en hel bygd, då alla hjälps åt! Ingen nämnd, ingen glömd.

I söndags sjöngs det som sagt, under ledning då som nu under Siv Lindström, samt berättades historien kring det hela av Gerd Norberg (Margaretas mor), några sketcher från ’Burkmat’ återgavs med liv o lust under stor munterhet.

Carina, Kerstin, Carina, Lillemor o Margareta showar igen.

Gruppen Noraflickorna bildades år 1972 , så nu inväntar vi med spänning deras 50-årsjubilum 2022, då vi hoppas på fler återupplivade sketcher o mera skönsång!

Dagen avrundades sen med gott hembakt fika samt ett lotteri där bl.a. en nöjd dam har att se fram emot en middag för 2 på Höga Kusten hotellet.

Stort TACK till alla medverkande ifrån Nora Hembygdsförening gm Per-Åke Nordquist ordf.

Text & Bild   Per-Åke Nordquist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: