Trevlig höstfest i Lövvik

På fredagseftermiddagen öppnade sig himmelen och en ordentlig störtskur drog in över Lövvik. Det såg hotande ut för kvällens fest. Men vid 18-tiden sprack himlen upp och det blev en fantastiskt vacker kväll. Ett 75-tal personer kom sedan till Höstfesten i Lövvik. – där också Lövviksbrons 20-årsjubileum firades.

Kvällen inleddes med en tipsrunda med tema Lövviksbron. Det var ganska knepiga frågor som byggde på Tore Ramströms kompendium om Lövviksbrons tillkomst. Carina Ahlenius och Nicke Norberg hade flest rätta svar – 10 av 12 och fick delat 1:a pris. Sedan var det dags att bänka sig vid borden för att äta en trerätters meny som lagats av KAMOKE AB, dvs Karin Saltin; Monica Lindquist, Kerstin Lif och Ann-Britt Wallin. Deras respektive stod för servering och fanns till hands för olika arbetsuppgifter. Menyn bestod av västerbottenspaj med tångkaviar, höstgryta med potatis och sallad, dajmglass till efterrätt. Under kvällens gång sjöngs Ledins sång ”I sjöbodarnas vik” som han diktade till Invigningsfesten för Lövviksbron 1999.

En helt nydiktad sång av Bengt ”Bengan” Samuelsson ” Ode till en bro” sjöngs också – en formidabel succé. Bengan hade fångat Lövviksbornas kamp genom åren för att det skulle byggas en bro över Svartnorasundet och i visan nämns eldsjälen Evert Norberg som den främste kämpen. Sången innehåller också historiken med färjan och många andra Lövvikskaraktärer nämns också t.ex. Kalle Vestin.

Resten av kvällen leddes med bravur av Clas Norberg och Erik Eurenius. Erik berättade att det kändes som en revansch att få spela på 20-årsjubiléet eftersom deras planerade spelning på själva invigningen 1999 blev inställd p g a regn. De spelade och sjöng av hjärtans lust och många låtar lockade också stora delar av publiken att sjunga med. De hade även ett populärt inslag med Musikquizz. Deltagarna delades in i lag om fyra och det vinnande laget bestod av Leif Norberg,  Dolores Molander, Robert och Karin Strömberg.

Till lotteriet hade fina priser skänkts av Hotell höga kusten, Dackes, Pia Eriksson och BIF:S egna t-shirts.Positivt var också att flertalet deltagare stannade på festen ända till slutet och gick hem samtidigt med musikanterna.

Reportage av:  Monica LindquistKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: