DEN STORA DAGEN – invigningen av Träffpunkten

Träffpunkten invigdes. Bandet klipptes. Framtidstro skapas. Sten-Olov Altin höll ett engagerat invigningstal innan kön av entusiastiska Norabygdsbor släpptes in till den stora festen i butiken. Där bjöds på kaffe och tårta och bubbel i glas fyllda med fruktsoda. Provsmakning på olika produkter gjorde att den ringlande kön till kassan inte kändes lika lång.

Det händer här, här i vår bygd. Ny ICA butik som också ska erbjuda mötet mellan folk. Träffpunkten blir ett signum för det spontana mötet mellan människor där tankar bryts och idéer om lokalsamhällets utveckling får ett forum.

Folk är glada och stolta i dag.  Tänk att få delta i den unika händelsen. En ny, större och läcker butik här i Norabygden. Stort varuutbud och god service. Utlämningsställe för Systembolag, Apotek och många andra tjänster. I dag sker upprop för att motivera även Postnord att godkänna Träffpunkten som utlämningsställe.

Dagens festligheter styrker begreppet ”Framtid Nora” som ska ge bygden energi att utvecklas vidare.

rosa
Skriv en bildtext

– Det här är helt fantastiskt! Ny affär i byn. Vi är nyinflyttade i Berge och ser ljust på framtiden för oss själva och våra barn. Så säger Emma Sjöström-Persson med sonen Teo.

barnvagn

Farmor Lisse med lille Liam från Bredsätter. – Jag är en trogen kund här och nya affären är toppen!

erika och rune

Erika och Rune Nordlander utbrister: – Det är djärvt att satsa så mycket här i glesbygden men så bra för oss alla. Vi hoppas på nyinflyttning i bygden.

roland

– Jag bor i Berghamn och kommer hit till affären ofta, säger Roland Vallin. Det här med Träffpunkten är toppen. Jag uppmanar alla till köptrohet så att vi får behålla affären. Jag önskar ägaren Erik Palmqvist lycka till.

alla barn

Baby- och barnboom. Här finns verkligen Framtid Nora.  Alla små barn som glada cirklar runt på små cyklar eller vilar i sin barnvagn.

småbarnsföräldrar

Jenny Näslund och Mikael Dahlin med lille sonen Axel. Klockebor. – Härligt med ny affär. Vi handlar här i Torrom av och till. Det känns jättetrevligt med ny butik.

karin saltin

Karin Saltin, Lövvik, med dottern Linda Saltin och Måns Petter Bergman. – När jag var ett år invigdes den gamla butiken här säger Linda. Det är bra med en ny butik. Vi har blivit fler i bygden.

– Har ni några tips för bygdens framtida utveckling? Handla lokalt!  Se till att gynna turismen med bra service. Lätta på strandskyddet och släpp till fler havsnära tomter. Skapa evenemang. Sist men inte minst – skapa arbetstillfällen!

carina norberg

Carina Norberg , Bjärtrå, tillsammans med Ann-Marie o Hans Norberg Östanö.

– Vilken Grej! Säger Hans. Det här är fantastiskt. En helt ny fin affär här i Nora. Det är en positiv trend. Det skapar sammanhållning i bygden. Det ger att man bryr sig.

Köptrohet är viktigt nu. Alla måste vara rädda om den här pärlan och bidra med sitt strå till stacken – är deras samlade tanke för Framtid Nora. Sammanfattning: Det här är toppen!

tårta

Samtidigt som det bjöds på tårta och bubbel så ansvarade  Margaretha Öhman för att informera och uppmana till upprop om att motivera Postnord att anordna Träffpunkten som utlämningsställe av post och paket.

OBS! Du kan även gå in på postens hemsida och propagera för paketutlämning. Ju fler som vill – ju bättre blir det.

erik stolt innehavare

Här är det full rulle säger den stolte affärsinnehavaren Erik Palmqvist medan han snabbt plockar varor i kassar från rullbandet vid kassan. Härligt med så mycket folk som kommit hit. Spännande dag. Allt ska klaffa.

sten olov

Sten-Olov Altin, just pensionerad från Länsstyrelsen,invigningstalare säger: Det här är Jättebra! Jag brinner för hela bygdens välgång och utveckling. Det känns så bra att se att detta stora projekt med ny butik här i Torrom. Jag har haft engagemang för projektet under mitt tidigare jobb och nu är det verklighet.

 abdul

Abdul Rahof med Wahidi Josef och Friba Farzam. Boende på Sunnebo. – Det är jättebra med en ny stor butik här.

skål

Niklas Nordin i ICAs outfit för dagen jobbar med servering av bubbel. Skålar med Seid Abdelkazir. – Jag blir glad när jag ser det här säger Abdul. Jag är här nästan varje dag på svenska undervisning. Trevligt med ny butik.

Vid pennan …

ks

Kristina Engblom Sundbaum, Gavik

Foto: Per-Åke Nordquist

2 reaktioner till “DEN STORA DAGEN – invigningen av Träffpunkten”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: