Ännu en Erik-Daniels koja funnen.

Den här gången på Hornöbergets norra del. Lars Högberg, privatspanare på arkeologiska fynd gjorde upptäckten nu i sommar, när han vandrade runt på berget för att dokumentera andra tecken på mänsklig historisk aktivitet.

Otvetydigt och definitivt ett verk av Erik Daniels säger Hans Öhman som har inventerat samtliga av de nu kända 21 kojorna, kanske den sista inte är upptäckt än.Ett ypperligt tillfälle att till en större publik, sprida historien om fattighjonet som omhändertogs enligt dåtidens socialhjälp.

Höga Kusten Hotellet som anlägger stigar på berget, och tar fram en ny karta i skala 1:10.000, rekognoserad den här sommaren, får nu ytterligare ett utflyktsmål. Kanske den här upptäckten inspirerar fler att också vandra ED-leden till övriga kojor i Nora socken.

3 reaktioner till “Ännu en Erik-Daniels koja funnen.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: